Prof. Dr. Curd Bollen

PROF. DR. CURD BOLLEN

Prof. dr. Curd Bollen werkt al meer dan 10 jaar met keramische implantaten. Hij is daarmee een autoriteit, niet alleen in Nederland, maar ook in heel Europa. Hij gelooft daarenboven 100% in de meerwaarde van metaal-vrije keramische implantologie.

Prof. dr. Curd Bollen: team

OPLEIDING

Prof dr. Curd Bollen genoot zijn opleiding hoofdzakelijk aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. In 1992 studeerde hij af als licenciaat in de tandheelkunde (DDS). Gelijk daarna startte hij zijn promotieonderzoek en begon zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. In 1996 promoveerde hij, daardoor als jongste tandarts ooit in Leuven, tot doctor in de medische wetenschappen (PhD). Een jaar later al behaalde hij zijn master-na-master in de parodontonlogie en implantologie (MSc). Deze opleiding in Leuven is daarenboven Europees erkend. In 2016 ten slotte behaalde hij een extra master in clinical dentistry in de esthetische en restauratieve tandheelkunde (MClinDent) aan de university of the Pacific (Stockton).

ACADEMISCHE CARRIÈRE

Prof dr. Curd Bollen is sinds 2019 benoemd tot professor implant dentistry aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit college maakt deel uit van de university of Ulster in Belfast (Noord-Ierland). Prof. Bollen is in Birmingham hoofd van de afdeling implant dentistry. In die hoedanigheid werkt hij 1 week per maand in Birmingham: onderwijs, onderzoek en kliniek. Hij heeft intussen ook de opdracht aanvaard om tegen 2021 een Clinical Mastership in Ceramic Implant Dentistry uit te bouwen in Birmingham (voor meer info, klik hier: CoMD).

Voorheen was prof dr. Curd als medewerker verbonden aan verschillende andere universiteiten: Manchester – UK (associate professor), Düsseldorf – D (assistant professor), Bonn – D (onderzoeker), Nijmegen – NL (lector), Luik – B (consulent) en Leuven – B (consulent).

CoMD: team prof. dr. curd bollen

Team Comd: prof. dr. Curd Bollen

PUBLICATIES

Prof dr. Curd Bollen publiceerde tijdens zijn carrière meer dan 35 wetenschappelijke artikels in internationale wetenschappelijke tijdschriften, daarnaast meer dan 20 in nationale tandheelkundige tijdschriften. Ook was hij daarnaast auteur of co-auteur van verschillende hoofdstukken in 8 wetenschappelijke boeken. Zijn recente publicaties zijn intussen volledig gericht op zirconia implantaten.

publicatie team prof. dr. curd bollen

LEZINGEN

Prof dr. Curd Bollen geeft daarnaast ook regelmatig lezingen in binnen-en buitenland op wetenschappelijke congressen of cursussen. Hij was reeds te gast in: Jordanië, Israël, Hongarije, Duitsland. Verder ook in Italië, Spanje, Ukraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, US en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: ten eerste keramische implantaten, daarnaast korte en ultra-korte implantaten, verder halitosis en tenslotte groeifactoren (LPRF-PRP).

Lezing prof. dr. Curd Bollen: team

EACIm

De European Academy for Ceramic Implantology (EACIm) heeft prof. Bollen in 2020  benoemd tot hun “Ambassador for UK & NL”. In die hoedanigheid zal prof dr. Curd Bollen de keramische implantologie verder wetenschappelijk helpen promoten binnen Nederland en ook Engeland. Voor meer info, klik hier: EACIm.

EACIm: prof. dr. curd bollen team