mw. mireille bonné

Mireille Bonné

Mireille Bonné is sinds 2020 tandarts-assistente in ons mondcentrum. Zij assisteert bij alle behandelingen en heeft ruime ervaring in het vakgebied. 

Opleidingen:

– Tandartsassistente (1992)

– Preventieassistente (2002)

Paro-preventieassistente (2007)

– Certificaat lokale anesthesie (2009)

– Röntgencertificaat (2014)

Taken:

– operatie-assistente

paro-preventie medewerker

– BHV

“Mijn naam is Mireille Bonné. Met ruim 25 jaar ervaring  in de tandheelkunde ben ik vanaf september 2020 werkzaam bij Mondcentrum Eyckholt. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met voeding/gezondheid en sport ik graag.  Ik ben een grote kattenliefhebber. Met mijn passie voor de tandheelkunde zal ik u met veel plezier verwelkomen in onze praktijk.”

Wat doet een paro-preventie assistent?

De (paro) preventieassistente is een assistente die extra nascholing heeft gevolgd. Zij mag zodoende zelfstandige handelingen uitvoeren. Zij mag tandsteen verwijderen en afdrukken maken. Ook mag zij noodkronen maken en plaatsen.

Maar ze werkt ook met name aan de zorg voor een verbeterde mondhygiëne. Zij helpt daardoor mee aan een gezonder tandvlees en een schone mond. Dit doet ze door middel van instructie geven en tandsteen verwijderen.

Ze mag tot een bepaalde diepte onder het tandvlees reinigen. Zit het tandsteen namelijk dieper dan 6 mm, dan wordt u doorverwezen. U wordt dan doorverwezen naar de parodontoloog. Tijdens de controle, zal de tandarts altijd kijken of u tandsteen heeft.  Hij kijkt ook hoe diep het zit. Aan de hand hiervan krijgt u advies. U kunt dan een afspraak maken bij de paro-preventie assistente of de parodontoloog.

Wat doet de paro-preventieassistent?