Bio-tandheelkunde

Biologische Tandheelkunde

In onze praktijk bieden wij ook bio-tandheelkunde of te wel bio-holistische tandheelkunde aan. We bekijken tandheelkunde dus vanuit de gehele mens. De mond is immers de ingangspoort van ons lichaam. Via de mond nemen we alle nuttige voedingsstoffen op voor de rest van ons organisme.

Bij een gezond lichaam hoort dus zeker een gezonde mond!

Gezonde mond - gezond lichaam

Problemen

Om een mond gezond te houden, is het naast gezond tandvlees (zie parodontologie), ook belangrijk om toxische stoffen te mijden.

1. Amalgaam vullingen bevatten kwik. Kwik is een toxische stof voor het lichaam. Daarom horen zilveren amalgaam vullingen niet thuis in een gezonde  mond.

2. Dode tanden (na een wortelkanaalbehandeling) bevatten nog steeds toxines in de duizenden zijkanalen van het hoofdkanaal. Deze toxines blijven in het lichaam rondgaan en zijn dus uiterst schadelijk.

3. Bij een nazorg en gebitsreiniging worden heel veel bacteriën de bloedbaan ingeperst. Dit kan voor infecties zorgen in de rest van het lichaam.

Amalgaam-kwik

Oplossingen

Onze biologische tandarts verwijdert het amalgaam op veilige wijze:

1. Er komt een speciale afzuiger geplaatst in uw keel. Dit voelt heel comfortabel tijdens de behandeling en voorkomt dat u giftige stoffen inslikt.

2. Tijdens het uitboren van de oude amalgaam vullingen zuigen we de kwikdampen weg via speciale filters.

3. De uitgeboorde caviteiten ontsmetten we met ozon-therapie.

Pas daarna plaatsen we de nieuwe composiet vullingen.

De behandelingen gebeuren ook in meerdere zittijden om uw lichaam niet te overbelasten met kwik.

Veilig werken
Bescherming
Amalgaam-Composiet

Op Netflix verscheen enige tijd geleden de docu “Root Cause”. Hierin blijkt wat de impact van wortelkanaalbehandelingen op het lichaam is. Tevens verduidelijkte men dat tandartsen de enige artsen zijn die een dood orgaan achterlaten in het lichaam: de dode tand. Dode tanden horen niet echt thuis in ons lichaam. Op verzoek van Amerikaanse endodontologen verwijderde Netflix deze documentaire echter snel weer van uit hun aanbod… 

Daarom verkiezen wij het om geen wortelkanaalbehandelingen uit te voeren. Er zijn immers gezonde alternatieven mogelijk. 

Root cause

Bij een nazorg verwijderen we plaque en tandsteen. Hierdoor onstaan er vaak lokale tandvleesbloedingen. Op deze plekken gaan bacteriën de bloedbaan in en kunnen infecties op andere plaatsen veroorzaken.

Onze biologische aanpak bestaat erin om na de reiniging de mond nog een extra te ontsmetten door middel van ozon of door middel van photodynamische therapie. Dit laatste is een specifieke laser-ontsmetting.

Hierdoor vermindert ook de nalast van uw nazorg! 

ozon
PDT