prof. dr. curd bollen

Prof. Dr. Curd Bollen

Prof. dr. Curd Bollen is parodontoloog (wettelijk erkend als specialist in België) en daarenboven implantoloog (erkend door de NVOI in Nederland). Hij werkt echter al sinds 2000 in Nederland.

Sinds meer dan 10 jaar gebruikt hij keramische implantaten. Hij is daarmee een autoriteit, niet alleen in Nederland, maar bovendien ook in heel Europa in dit vakgebied. Bijvoorbeeld, daardoor, opdat.

Prof. dr. Curd Bollen

Opleiding

Prof dr. Curd Bollen genoot zijn opleiding hoofdzakelijk aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. In 1992 studeerde hij eerst af als licenciaat in de tandheelkunde (DDS). Gelijk daarna startte hij zijn promotieonderzoek en begon vervolgens zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. Al in 1996 promoveerde hij, daardoor als jongste tandarts ooit in Leuven, tot doctor in de medische wetenschappen (PhD). Een jaar later overigens behaalde hij ook al zijn master-na-master in de parodontonlogie en implantologie (MS). Deze opleiding in Leuven is bovendien Europees erkend. Verder is parodontologie in België een wettelijk erkend specialisme, hetgeen het in Nederland helaas niet is (hier kan men overigens parodontoloog worden op voorspraak van enkele vakbroeders). In 2016 ten slotte behaalde hij een extra master in clinical dentistry in de esthetische en restauratieve tandheelkunde (MClinDent) aan de university of the Pacific (Stockton, VS). Wanneer, tenzij, daartoe.

 

Academische Carrière

Prof dr. Curd Bollen is daarnaast sinds 2019 benoemd tot professor implant dentistry aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit college maakt deel uit van de university of Ulster in Belfast (Noord-Ierland). Prof. Bollen is in Birmingham tevens hoofd van de afdeling implant dentistry. In die hoedanigheid werkt hij dus 1 week per maand in Birmingham: ten eerste in het onderwijs, dten tweede in het wetenschappelijk onderzoek en ten derde in de academische kliniek. Hij heeft intussen  ook de opdracht aanvaard bovendien om tegen 2022 een nieuwe “Clinical Mastership in Ceramic Implant Dentistry” uit te bouwen in Birmingham (voor meer info, klik hier: CoMD). Uiteindelijk is dat zijn ultieme academische droom. Hieruit volgt, daarna, kortom, te wijten aan, zodat.

Voorheen was prof dr. Curd als medewerker ook al verbonden aan verschillende andere universiteiten in Europa: Manchester – UK (associate professor), Düsseldorf – D (assistant professor), Bonn – D (onderzoeker), Nijmegen – NL (lector), Luik – B (consultant) en Leuven – B (consultant).
Met andere woorden, daarmee, als, dus, mits, toen, door, nu, zoals, maar, waarmee, daarmee, omdat.

CoMD: team prof. dr. curd bollen

Team Comd: prof. dr. Curd Bollen

Publicaties

Prof dr. Curd Bollen publiceerde tijdens zijn carrière reeds meer dan 45 wetenschappelijke artikels in internationale wetenschappelijke tijdschriften, daarnaast in meer dan 25 in nationale tandheelkundige tijdschriften. Ook is hij verder auteur of co-auteur van verschillende hoofdstukken in 8 wetenschappelijke boeken. Zijn recente publicaties zijn intussen volledig gericht op 1 thema, namelijk zirconia implantaten. Hiervoor werkt hij samen met verschillende andere co-auteurs.

publicatie team prof. dr. curd bollen

Lezingen

Prof dr. Curd Bollen geeft bovendien ook regelmatig lezingen in binnen-en buitenland op wetenschappelijke congressen of cursussen. Hij was reeds te gast in: Jordanië, Israël, Hongarije, Duitsland en Frankrijk . Verder ook in Italië, Spanje, Ukraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, US en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: ten eerste keramische implantaten, daarnaast korte en ultra-korte implantaten, verder halitosis en tenslotte geconcentreerde groeifactoren (L-PRF).

Lezing prof. dr. Curd Bollen: team

Editor-in-Chief

Enerzijds is prof. Bollen editor-in-chief van 2 belangrijke wetenschappelijke tijdschriften: het Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy en het Journal of Dental Reports. Anderzijds is hij nog editor van een 10-tal andere wetenschappelijke tijdschriften. Met als doel, zo, teneinde, daarnaast. 

JDHODT

EACIm

De European Academy for Ceramic Implantology (EACIm) heeft prof. Bollen in 2020  benoemd tot hun “Ambassador for UK & NL”. In die hoedanigheid zal prof dr. Curd Bollen de keramische implantologie verder wetenschappelijk helpen promoten binnen Nederland en ook Engeland, maar natuurlijk eveneens binnen de rest van Europa. Wanneer u meer info wenst, klik dan hier: EACIm.

Intussen werkt hij ook samen met een aantal gerenommeerde Nederlandse collega’s aan de oprichting van een Nederlandse tak van deze Europese academy: the Dutch Academy for Ceramic Implantology (DACI).

EACIm: prof. dr. curd bollen team

Onderzoek

Prof. Bollen doet momenteel met meerdere firma’s klinisch onderzoek rond keramische implantaten (Ceralog / Camlog en TAV Dental).

Research