Metaalvrije Implantologie

Vanuit een biologisch-holistische visie, streven wij naar een gezonde vervanging van verloren elementen in de mond. Hiertoe gaat de voorkeur 100% uit naar metaal-vrije oplossingen. Titanium (metaal) implantaten hebben daarom niet onze voorkeur meer. Keramische op porceleinen implanataten zijn de toekomst bij het vervangen van verloren tanden.

ZIE OOK NAAR ONZE WEBSITE: www.porselein-implantaat.nl

Er zijn intussen vele redenen om porseleinen/keramische implantaten te gebruiken in plaats van hun titanium tegenhangers. Voor alle uitleg hieromtrent kijkt u best om onze andere website (www.porselein-implantaat.nl).

Ons Bio-Mondcentrum werkt uitsluitend nog met porseleinen/keramische/zirconia implantaten. Wij kiezen enkel het beste voor uw mond.

| Wat |
De meeste implantaten zijn vervaardigd uit het metaal titanium. Ondanks dat deze soort implantaten al 50 jaar in gebruik zijn, wordt er steeds meer titanium-allergie en corrosie ontdekt bij deze schroeven. Hierdoor ontstaan ontstekingen en dit kan leiden tot verlies van de implantaten. Keramische implanatten zijn gemaakt van zirconia (zirconium-dioxide), hetgeen een 100% stabiel, veilig en esthetisch materiaal is.

| Wie |
Wij werken enkel met het Zwitserse Zeramex®, één van de wereldleiders in de keramische implantologie! Na tienduizenden succesvolle implantaten en met meer dan 50 jaar ervaring heeft deze firma een aanzienlijke voorsprong op het gebied van productie, kwaliteit en knowhow.

| Waarom |
De voordelen van keramische implantaten zijn:
– overlevingspercentage vergelijkbaar met dat van titanium implantaten;
– implantaat en opbouw kunnen worden bewerkt;
– hogere materiaalsterkte dan titanium;
– minder plaque aanhechting;
– betere tandvleesaanpassing;
– niet elektrisch geleidend en geen galvanisch element;
– blijvende esthetische resultaten;
– 100% biologisch materiaal;
– 100% METAALVRIJ

| Metaalvrij concept |
– 1. Intake –
Tijdens de intake wordt er duidelijk bekeken wat de behandelvraag is en wat de mogelijke behandelopties zijn. Naast een grondig mondonderzoek wordt er ook een Vit-D-bloedtest uitgevoerd om de kwaliteit van het kaakbot te bepalen, icm een uitgebreide medische anamnese.
Een goede diagnose en planning is hierbij het halve werk!

Wij maken ook een CT-scan van uw kaak/kaken. Hiertoe beschikken wij over een zeer gesofisticeerd apparaat: een conebeam CT-scan (CBCT). Met een beperkte stralenbelasting reconstrueren we een 3D-beeld van uw kaken. Prof. Bollen behaalde een speciaal diploma (stralenbescherming 4A/M om dit apparaat te mogen bedienen.

Hiermee kunnen we vanuit alle hoeken en richtingen naar uw tanden en kaakbot kijken.

Op basis van deze 3D-beelden kunnen we via speciale software de implantaten plaatsen in uw kaken. Op voorhand zien we of het kan en hoe het kan!

– 2. Plan & Begroting –
Een plan wordt opgesteld op basis van de röntgen beelden en de verzamelde gegevens. Hieruit volgt een gepersonaliseerd behandelplan met een bijhorende begroting en de nodige adviezen.

– 3. Bespreking –
Er volgt een uitgebreide bespreking waarbij ook al uw vragen behandeld worden. Verder ondertekenen we samen de informed consent en overlopen we alle richtlijnen en instructies.

– 4. Mondscan –
Er wordt een mondscan gemaakt aan de hand van onze hoogtechnologische intra-orale scanner.

– 5. Planning & Boormal –
Op basis van de CT-beelden en de mondscan, laten wij een computer-gestuurde boormal vervaardigen door onze labo-partner Elysee. Deze mal gebruiken we om 100% nauwkeurig de implantaten te plaatsen.

– 6a. Pré-operatieve ontsmetting –
De mond dient eerst kort gereinigd en ontsmet te worden alvorens we met de echte operatie starten. Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze mondzorgkundige met behulp van Ozon-therapie.

– 6b. Implantaatoperatie i.c.m LPRF/PRP –
L-PRF of te wel Leucocytes & Platelet Rich Fibrin of PRP (Platelet Rich Plasma), is een revolutionaire methode om op een natuurlijk wijze het helingsproces of botherstel te bevorderen en te versnellen tijdens de genezing. Het bloed van de patiënt is hierbij de basis voor het genereren van de zogenaamde L-PRF membranen, plugs en blocks. Omdat we hierbij enkel werken met materiaal dat eigen is aan de patiënt, is deze methode 100% veilig.

Hoe werkt de LPRF-methode?
Voor de LPRF-methode nemen we enkele buisjes bloed bij u af in uw onderarm. Vervolgens worden deze buisjes 12 minuten gecentrifugeerd, waarna in elk buisje een slijmerige “klodder” is ontstaat. Van deze “klodders” kunnen wij membranen en pluggen maken die zijn samengesteld uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes (= lichaamseigen groeifactoren) en tal van witte bloedcellen. Deze producten versnellen het botherstel en het genezingsproces. Ook is de genezing achteraf beduidend minder pijnlijk.

Wanneer gebruiken we LPRF?
Wanneer we delen van het kaakbot willen herstellen (of bij een  sinus elevatie techniek) om implantaten te kunnen plaatsen, gebruiken we steeds LPRF.
Bij iedere implantaat operatie wordt LPRF gebruikt om het implantaat te dompelen in groeifactoren alvorens het te plaatsen. Ook de boorholte wordt gevuld met LPRF, alvorens het implantaat te plaatsen. De rest van het materiaal wordt ingespoten in de behandelregio. Dit zorgt voor een snelle en veelal pijnloze genezing.

Voordelen LPRF
– 100% lichaamseigen materiaal
– snelle methode
– betaalbare methode
– veilige methode

De implantaten worden ingebracht aan de hand van de vooraf vervaardigde boormal.

– 7. Noodvoorziening –
Eventueel wordt direct na de implantaat-operatie een vooraf gescande noodkroon of noodbrug geplaatst.

– 8. Controle & Instructies –
1 week na de behandeling wordt de wondgenezing gecontroleerd en worden er aangepast instructies voor uw mondhygiëne gegeven.

– 9. Ingroei-controle –
Na 4 maanden ingroei in de bovenkaak of 2 maanden ingroei in de onderkaak, worden de implantaten gecontroleerd op hun stabiliteit. Indien deze voldoet, kan er aan de finale afwerking begonnen worden.

–  10. Scannen –
Na de controle worden beide kaken gescand met een mondscanner. Hierdoor hoeven we geen afdrukken meer te maken: geen vieze afdrukmaterialen meer in de mond en 100% precisie. Ook de kleur wordt wordt electronisch bepaald: 100% de juiste kleur.

– 11. Plaatsen –
De kroon of brug wordt daarna gecementeerd of verschroefd op het keramisch. De beet wordt gecontroleerd en de functie is hersteld!

– 12. Controle & Instructies –
Na 1 week komt u op controle ter controle van de beet. Er wordt dan ook een uitgebreide instructie gegeven voor de mondhygiëne rondom de implantaten.

– 13. Jaarlijkse controle –
Succes op lange termijn hangt af van een goede mondhygiëne en een jaarlijkse controle. Deze laatste is ook van groot belang voor de garantie-regeling.