mondgeur halitose

Wat

Halitose, of slechte adem is een veelvoorkomend probleem: 1 mens op 4 heeft er last van. Bij de meeste patiënten ligt de oorzaak in de mond (85%). Mensen in de omgeving hebben vaak grote problemen met de vieze geur waardoor vermijdingsgedrag kan ontstaan. Bij Holistische Halitose komt ook de mens achter de mondgeur in beeld. Met een goede behandeling kunnen 90% van de patiënten effectief geholpen worden!

Holistische halitose: algemeen

Oorzaak

In de mond komen veel bacteriën voor die leven zonder zuurstof. Deze bacteriën produceren stinkende zwavelgassen. Vaak zijn de aantallen van deze bacteriën sterk verhoogd. Daardoor neemt de hoeveelheid stinkende gassen zo sterk toe en zullen mensen in de omgeving het waarnemen. De belangrijke gassen zijn: zwavelwaterstof (rotte eierengeur), methylmercaptaan en dimethylsulfide.

Holistische halitose en zwavelverbindingen

Er zitten vooral grote hoeveelheden bacteriën in de tandplak op de tanden en kiezen of in de pockets van patiënten met chronische tandvleesontsteking. Maar zijn bevinden zich ook in de plak op het achterste gedeelte van de tong (tongcoating).

 

Tongue coating

Meten

Aan de hand van enkele vragen en het mondonderzoek stellen we vast welke factoren invloed hebben op de halitose. Vervolgens meten we de sterkte van de halitose.

Er wordt aan de adem van de patiënt geroken en daarna wordt de adem getest met een apparaat (Oral Chroma) dat de gassen analyseert.

 

Onze praktijk is de enige in de Euregio die over een dergelijk toestel beschikt!

Oral Chroma

Behandeling

De tandplaque in de ruimte tussen tand en tandvlees (pocket) wordt verwijderd door een professionele gebitsreiniging in combinatie met Ozon-therapie.

Holistische halitose en ozon

De tongcoating wordt met een speciale zandstraal-techniek door ons verwijderd. De behandeling bestaat verder uit het aanleren van het goede mondhygiëne: o.a. instructies voor tongreiniging zijn hierbij van belang.

 

Tong schrapen

Maatregelen

Het regelmatig drinken van water en het eventueel verminderen van het koffiegebruik kunnen helpen bij het bestrijden van halitose. 
90% van de patiënten met mondgeur helpen wij van hun probleem af. Vaak blijft er een psychologisch probleem sluimeren: de patiënt blijft angst houden over zijn adem (halitofobie). Het is daarom van belang dat een vertrouwenspersoon in de buurt van de patiënt kan aangeven of het probleem zich al of niet opnieuw voordoet. Holistische halitose behandelingen genezen de hele mens!

Mondhygiëne