Prof. Dr. Curd M.L. Bollen

Prof. Dr. Curd M.L. Bollen

Prof. Dr. Curd Bollen is parodontoloog. Hij is daartoe wettelijk erkend specialist in België. Daarenboven is hij ook implantoloog. Hiertoe is hij immers erkend door de NVOI in Nederland. Hij werkt dan ook al sinds 2000 in Nederland.

Sinds meer dan 15 jaar gebruikt hij reeds keramische implantaten. Hij is daardoor een autoriteit op dit gebied. Hij is dit echter niet alleen in Nederland, maar bovendien ook voor heel Europa.

Prof. dr. Curd Bollen

Opleiding

Curd Bollen genoot zijn opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven (B). In 1992 studeerde hij daar af als tandarts (DDS). Gelijk daarna startte hij zijn promotie-onderzoek. Tevens begon hij dus zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. Al in 1996 promoveerde hij ook. Daardoor was hij zo dus de jongste gepromoveerde tandarts ooit in Leuven (PhD). Een jaar later overigens behaalde hij ook al zijn diploma in de parodontologie (MSc).

Deze opleiding in Leuven is bovendien Europees erkend. Verder is parodontologie in België zo een wettelijk erkend specialisme. In Nederland is dit echter niet zo. Immers hier kan men dus parodontoloog worden op grond van voorspraak van vakbroeders. Er is zodoende geen wettelijk erkend kader hieromtrent. Een Nederlandse parodontoloog staat daarom helaas ook wettelijk enkel geregistreerd als een algemeen tandarts.

In 2016 behaalde hij een postgraduaat certificaat  in clinical dentistry. Dit diploma, in de restauratieve tandheelkunde (PGCert), behaalde hij aan de universiteit of the Pacific (Stockton, VS).

In 2023 kwam daar nog een postgraduaat certificaat in Health & Wellness bij (PGCert). Dit diploma behaalde professor Bollen aan de uiterst prestigieuze Harvard University (Cambridge, US).

Professor

Curd Bollen is benoemd tot Visiting Professor Periodontology Implantology aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit College is een onderafdeling van de Ulster University (UK).

CoMD: team prof. dr. curd bollen

 

Sinds 2023 is Bollen eveneens benoemd als professor op de afdeling Stomatology & Maxillofacial Surgery aan de Yerevan State Medical University in Armenië. Professor Bollen reist meerdere malen per jaar af naar Armenië om les te geven in de tandheelkundige implantologie.

Uni Yerevan

Yerevan University

 

Publicaties

Verder publiceerde prof. Curd Bollen reeds meer dan 65 wetenschappelijke artikels. Dit doet hij in zowel internationale als nationale wetenschappelijke tijdschriften. Ook is hij verder eveneens nog (co-)auteur van meerdere hoofdstukken in wetenschappelijke boeken. Zijn recente publicaties zijn intussen volledig gericht op zirconia implantaten. Hiervoor werkt hij onder andere samen met andere wetenschappers uit zowel binnen- als buitenland.

BDJ

Lezingen

Verder geeft Curd Bollen bovendien ook regelmatig lezingen in zowel  binnen-als buitenland. Hij was onder andere reeds te gast in: Jordanië, Italië, Israël, Hongarije, Duitsland en Frankrijk . Verder ook reeds in Italië, Spanje, Ukraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, Iraq, US, Canada, Bulgarije, Armenie, Litouwen en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: ten eerste keramische implantaten en daarnaast (ultra-)korte implantaten. Ook spreekt hij verder nog regelmatig over de full-digitale workflow en lichaamseigen groeifactoren (L-PRF).

Lezing prof. dr. Curd Bollen: team

Lithuania

Armenia

Editor-in-Chief

Enerzijds is Bollen hoofdredacteur van 3 belangrijke wetenschappelijke tijdschriften: 
Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy
Journal of Dental Reports
Journal of Clinical Practice & Medical Case Report
Anderzijds is hij dus ook nog redacteur van een 10-tal andere wetenschappelijke tijdschriften.

Editor

Industrie

Buiten zijn academische en klinische activiteiten, geeft prof. Curd ook nog zeer vaak lezingen voor de industrie. Hij is spreker en Key Opinion Leader (KOL) voor Z-Systems, Bio3 en NeoDent. 

Z
Bio3
Neodent