metaalvrije implantologie

Metaalvrije implantologie is véél meer dan alleenmaar een trend. Vanuit onze biologisch-holistische visie, streven we naar een gezonde vervanging van verloren elementen in de mond. Hiertoe gaat daarenboven de voorkeur 100% uit naar metaal-vrije oplossingen. Titanium (metalen) implantaten hebben daarom niet onze voorkeur. Keramische of porceleinen implantaten zijn zodoende de toekomst bij het vervangen van verloren tanden.

ZIE OOK ONZE WEBSITE: www.porselein-implantaat.nl

Ceralog

 

Er zijn intussen vele redenen om porseleinen/keramische implantaten te gebruiken in plaats van hun titanium tegenhangers. Voor alle uitleg hieromtrent kijkt u ook best op onze andere website: www.porselein-implantaat.nl.

Ons Bio-Mondcentrum Eychkholt werkt daartoe uitsluitend nog met porseleinen/keramische/zirconia implantaten. Wij kiezen enkel het beste voor uw mond, maar tegelijkertijd ook voor uw gezondheid.

Wat

De meeste implantaten zijn vervaardigd uit het metaal titanium. Ondanks dat dit type implantaten dus al 50 jaar in gebruik zijn, ontdekt men steeds vaker titanium-allergie en corrosie bij deze schroeven. Hierdoor ontstaan ontstekingen en dit kan daardoor leiden tot verlies van de implantaten. Keramische implantaten zijn gemaakt van zirconia (zirconium-dioxide), hetgeen een 100% stabiel, veilig en bovendien esthetisch materiaal is.

Zirconia: metaalvrije implantologie

Wie

Wij werken hiertoe met de Zwitserse firma Camlog® (Ceralog® implantaat) en de Israëlische firma TAVmedical® (TAVwhite® implantaat). Beiden zijn wereldleiders in de keramische implantologie! Na miljoenen succesvolle implantaten en met meer dan 50 jaar ervaring hebben deze firma’s een aanzienlijke voorsprong op het gebied van productie, kwaliteit en knowhow.

Ceralog

TAV

Waarom

Concluderend zijn de voordelen van keramische implantaten:
1. een overlevingspercentage vergelijkbaar met dat van titanium implantaten;
2. het implantaat, maar ook de opbouw kunnen worden bewerkt;
3. hogere materiaalsterkte dan titanium;
4. minder plaque aanhechting;
5. betere tandvleesaanpassing;
6. enerzijds niet elektrisch geleidend en anderzijds geen galvanisch element;
7. blijvende esthetische resultaten;
8. 100% biologisch materiaal;
9. 100% METAALVRIJ;
10. geen allergieën!

Metaalvrij concept

Intake

Tijdens de intake bekijken we duidelijk welke de behandelvraag is en daarnaast de mogelijke behandelopties. Verder volgt een grondig mondonderzoek en ook een Vitamine D test om de kwaliteit van het kaakbot te bepalen, icm een uitgebreide medische anamnese. Een goede diagnose en planning is daarom het halve werk!
Wij maken ook een CT-scan van uw kaak/kaken. Hiertoe beschikken wij over een zeer gesofisticeerd apparaat: een conebeam CT-scan (CBCT). Met een beperkte stralenbelasting reconstrueren we zodoende een 3D-beeld van uw kaken.

CBCT

Hiermee kunnen we dus vanuit alle hoeken en richtingen naar uw tanden en kaakbot kijken.

Op basis van deze 3D-beelden kunnen we tegelijkertijd via speciale software de implantaten plaatsen in uw kaken. Op voorhand zien we enerzijds of het kan en anderzijds hoe het kan!

CBCT

Plan & Begroting

Het plan stellen we op op basis van enerzijds de röntgenbeelden en anderzijds de verzamelde gegevens. Hieruit volgt een gepersonaliseerd behandelplan met een bijhorende begroting en de nodige adviezen.

Tarieven 2021 

Bespreking

Er volgt een uitgebreide bespreking waarbij ook al uw vragen aan bod komen. Verder ondertekenen we samen het informed consent en overlopen we alle richtlijnen en instructies. 

Bespreking

Mondscan

Van uw mond maken we een mondscan aan de hand van onze hoogtechnologische intra-orale scanner.

Mondscan voor metaalvrije implantaten

Planning & Boormal

Op basis van de CT-beelden en de mondscan, laten wij een computer-gestuurde boormal vervaardigen. Deze mal gebruiken we om 100% nauwkeurig de implantaten te plaatsen.

Boormal en guided surgery

Pré-operatieve ontsmetting

De mond dient eerst kort gereinigd en ontsmet te worden alvorens we met de echte operatie starten. Deze behandeling voeren we uit met behulp van Ozon-therapie.

Implantaatoperatie i.c.m L-PRF

L-PRF of te wel Leucocytes & Platelet Rich Fibrin is een revolutionaire methode om op een natuurlijk wijze het helingsproces en botherstel te bevorderen en te versnellen tijdens de genezing. Het bloed van de patiënt is hierbij de basis voor het genereren van de zogenaamde L-PRF membranen, plugs en blocks. Omdat we hierbij enkel werken met materiaal dat eigen is aan de patiënt, is deze methode 100% veilig.

LPRF

Voor de LPRF-methode nemen we enkele buisjes bloed bij u af uit uw onderarm. Vervolgens centrifugeren we deze buisjes 3 tot 12 minuten, waarna in elk buisje een slijmerige “klodder” is ontstaan. Van deze “klodders” kunnen wij membranen en pluggen maken die zijn samengesteld uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes (= lichaamseigen groeifactoren) en tal van witte bloedcellen. Deze producten versnellen het botherstel en het genezingsproces. Ook is de genezing achteraf beduidend minder pijnlijk.

Wanneer we delen van het kaakbot willen herstellen (of bij een  sinus elevatie techniek) om implantaten te kunnen plaatsen, gebruiken we steeds LPRF.

Bij iedere implantaat operatie gebruiken we LPRF om het implantaat te dompelen in groeifactoren alvorens het te plaatsen. Ook de boorholte vullen we met LPRF, alvorens het implantaat te plaatsen. De rest van het materiaal spuiten we in in de behandelregio. Dit zorgt voor een snelle en veelal pijnloze genezing.

De voordelen van LPRF zijn:
1. 100% lichaamseigen materiaal;
2. groeifactoren en ontstekingsremming;
3. versnelde en verbeterde genezing;
4. snelle methode;
5. betaalbare methode;
6. wetenschappelijk bewezen;
7. veilige methode.

De implantaten brengen we in aan de hand van de vooraf vervaardigde boormal.

Guided surgery

Noodvoorziening

Eventueel plaatsen we direct na de implantaat-operatie een vooraf gescande noodkroon of noodbrug.

Controle & Instructies

1 week na de behandeling controleren we de wondgenezing gecontroleerd en geven we aangepaste instructies voor uw mondhygiëne.

Ingroei-controle

Na enerzijds een ingroei van 4 maanden in de bovenkaak of of anderzijds 2 maanden in de onderkaak, controleren we de implantaten op hun stabiliteit. Indien deze voldoet, kan er aan de finale afwerking begonnen worden.

Periotest

Scannen

Na de controle scannen we beide kaken met een mondscanner. Hierdoor hoeven we geen afdrukken meer te maken: geen vieze afdrukmaterialen meer in de mond en 100% precisie. Ook de kleur en de beet bepalen we bovendien electronisch: 100% de juiste kleur en de juiste beet.

scannen

Plaatsen

De kroon of brug cementeren of verschroeven we op het keramische implantaat. De beet wordt gecontroleerd en de functie is hersteld!

Crown on implant

Controles & Instructies

Na 1 week komt u nogmaals langs ter controle van de beet. Er volgt dan ook een uitgebreide instructie voor de mondhygiëne rondom de implantaten.

Jaarlijkse controle

Succes op lange termijn hangt dus af van een goede mondhygiëne en een jaarlijkse (rx-)controle. Deze laatste is ook van groot belang voor de garantie-regeling.

RX controle