Prof. Dr. Curd M.L. Bollen

Prof. Dr. Curd M.L. Bollen

Prof. Dr. Curd Bollen is parodontoloog. Hij is daartoe wettelijk erkend specialist in België. Daarenboven is hij ook implantoloog. Hiertoe is hij immers erkend door de NVOI in Nederland. Hij werkt dan ook al sinds 2000 in Nederland.

Sinds meer dan 15 jaar gebruikt hij reeds keramische implantaten. Hij is daardoor dus een autoriteit op dit gebied. Hij is dit echter niet alleen in Nederland, maar bovendien dus ook voor heel Europa.

Prof. dr. Curd Bollen

Opleiding

Curd Bollen genoot zijn opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven (B). In 1992 studeerde hij daar af als tandarts (DDS). Gelijk daarna startte hij verder ook zijn promotieonderzoek. Tevens begon hij dus zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. Al in 1996 promoveerde hij ook. Daardoor was hij zo dus de jongste gepromoveerde tandarts ooit in Leuven (PhD). Een jaar later overigens behaalde hij verder ook al zijn diploma in de parodontologie (MSc).

Deze opleiding in Leuven is bovendien dus Europees erkend. Verder is parodontologie in België zo een wettelijk erkend specialisme. In Nederland is dit echter niet zo. Immers hier kan men dus parodontoloog worden op grond van voorspraak van vakbroeders. Er is zodoende geen wettelijk erkend kader hieromtrent.

In 2016 ten slotte behaalde hij een postgraduaat certificaat  in clinical dentistry. Dit diploma, in de restauratieve tandheelkunde (PGCert), behaalde hij namelijk aan de universiteit of the Pacific (Stockton, VS).

Academische Carrièr

Curd Bollen is benoemd tot Visiting Professor Periodontology Implantology aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit College is een onderafdeling van de Ulster University (UK).

CoMD: team prof. dr. curd bollen

Publicaties

Verder publiceerde prof. Curd Bollen reeds meer dan 55 wetenschappelijke artikels. Dit doet hij dus in zowel internationale als nationale wetenschappelijke tijdschriften. Ook is hij verder eveneens nog (co-)auteur van meerdere hoofdstukken in wetenschappelijke boeken. Zijn recente publicaties zijn zo intussen volledig gericht op zirconia implantaten. Hiervoor werkt hij onder andere samen met andere wetenschappers uit zowel binnen- als buitenland.

publicatie team prof. dr. curd bollen

Lezingen

Verder geeft Curd Bollen bovendien ook regelmatig lezingen in zowel  binnen-als buitenland. Hij was onder andere reeds te gast in: Jordanië, Italië, Israël, Hongarije, Duitsland en Frankrijk . Verder ook reeds in Italië, Spanje, Ukraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, Iraq, US, Canada en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: ten eerste keramische implantaten en daarnaast (ultra-)korte implantaten. Ook spreekt hij verder nog regelmatig over de full-digitale workflow en lichaamseigen groeifactoren (L-PRF).

Lezing prof. dr. Curd Bollen: team

Editor-in-Chief

Enerzijds is Bollen hoofdredacteur van 2 belangrijke wetenschappelijke tijdschriften: Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy en Journal of Dental Reports. Anderzijds is hij dus ook nog redacteur van een 10-tal andere wetenschappelijke tijdschriften.

JDHODT,

Tipton Training Manchester

Prof. Curd Bollen is ook senior lecturer voor het grootste private tandheelkundige traininginstituut in het Verenigd Koningkrijk: Paul Tipton Training.

Momenteel werkt hij 2 dagen per maand op het hoofdkantoor van PTT in Manchester. Daar geeft hij training implantologie aan jonge tandartsen.

Curd en Paul
Students

Industrie

Buiten zijn academische en klinische activiteiten, geeft prof. Curd ook nog zeer vaak lezingen voor de industrie. Hij is spreker en Key Opinion Leader (KOL) voor Z-Systems, Novodent en NeoDent. 

Z
Novodent
Neodent