digitale workflow

Zowel op gebied van enerzijds diagnostiek, anderzijds behandelplanning als tenslotte van behandeling zelf, heeft de digitalisatie voor omwentelingen gezorgd binnen de implantologie. Zo zijn er de digitale afdrukname voor prothetische restauraties en het digitaal verwerken tot prothetische werkstukken. Bovendien is er de planning van de implantaat plaatsing, het 3D-printing van modellen en verder het vervaardigen van computergestuurde boormallen. Dit alles vatten we kortom samen onder de noemer: digitale workflow.

CBCT

We starten vrijwel steeds met een CBCT-scan. We maken daarmee 3D-beelden om de hele kaak vanuit alle hoeken te kunnen bekijken en bestuderen. Op grond daarvan kunnen we op deze beelden virtueel uw implantaten plaatsen. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met alle belangrijke structuren (vb. zenuwen, kaakholtes evenals ingesloten tanden). Zo kunnen we de gevoelszenuw in uw onderkaak inkleuren waardoor we perfect kunnen berekenen hoe lang het geplande implantaat mag zijn.

Digitale workflow: cbct

Mondscanner

Aan de hand van deze scanner maken we intussen 100% correcte beelden van de mond: alle details worden zeer scherp uitvergroot. Dit is als het ware een digitale afdruk van uw mondsituatie. Deze beelden combineren we bovendien met de CT-beelden om daarna een planning voor een boormal te maken. Op basis hiervan vervaardigt men de uiteindelijke computer-boormal. Wij werken met de Medit i700 Wireless Scanner.

Digitale workflow: scannen met mondscanner

Computer Gestuurde Boormal

Op basis van de planning maakt het lab intussen een 100% precisie boormal: met de bedoeling dat men de implantaten maar op 1 mogelijk manier kan plaatsen. Aan de ene kant dus de juiste positie, aan de andere kant ook de juiste richting en de juiste lengte en tenslotte zelfs de juiste diameter!
Als partner hebben we hier gekozen voor DicomLab, een hoogtechnologisch bedrijf met jarenlange ervaring op dit gebied.

Guided surgery

Tijdelijke Voorziening

Via scanning en daarna planning kan er een tijdelijke brug klaargemaakt worden, indien gewenst. Deze kan men direct na het plaatsen van de implantaten aanbrengen op deze net geplaatste implantaten in uw mond. Op grond van de procedure noemen we dit dus immediate loading. Gezien de bijkomende (tijdelijke) kosten overleggen we steeds met u of dit zinvol is of niet.

Tijdelijke voorzieningen en digitale workflow

Definitieve Scan

Na de ingroei-fase (2 tot 4 maanden) maken we ten slotte de finale en definitieve scan om aldus de definitieve kroon of brug door het lab te laten vervaardigen. Op grond van de uitgebreidheid van het werk kan het 1 tot toch wel 2 weken duren voordat het labo-werk klaar is. 

intra-oral scan

Plaatsen Definitieve Kroon / Brug

Als laatste stap brengen we de definitieve constructie aan: verschroefd en soms ook gecementeerd. Dit is dus de laatste stap in deze complete digitale workflow…

Definitieve bruggen

Digitale tandheelkunde is niet meer weg te denken. Niet alleen zorgen deze technieken voor een veel hogere precisie dan de oude analoge werkwijze, ook zorgen ze dat er minder chemisch afval geproduceerd wordt. Twee voordelen in 1 klap dus.

Digital dentistry