implantologie

Metaalvrije implantologie is véél meer dan alleen een trend. Vanuit onze bio-holistsiche visie streven we naar een gezonde tandvervanging. De voorkeur gaat zo dus uit naar 100% metaal-vrije implantaten. Titanium implantaten hebben dus niet onze voorkeur. Dat wil echter niet zeggen dat wij geen titanium implantaten meer plaatsen. Er zijn bepaalde indicaties waarbij titanium implantaten nog steeds de voorkeur hebben. 

Maar keramische, zirconia of porseleinen implantaten vormen de toekomst van ons behandelspectrum!

Keramische implantaten

Er zijn intussen vele redenen om voor metaalvrije implantologie te kiezen. Voor alle uitleg hieromtrent kijkt u ook best op onze andere website: www.porselein-implantaat.nl.

Ons Bio-Mondcentrum Eyckholt werkt dus hoofdzakelijk met porseleinen implantaten. Wij kiezen zo enkel het beste voor uw mond. Bovendien is dit dus tegelijkertijd ook het beste voor uw algemene gezondheid.

Wat

De meeste implantaten zijn vervaardigd uit het metaal titanium. Ondanks dat dit materiaal dus al meer dan 50 jaar in gebruik is, ontdekt men steeds vaker titanium-allergie. Ook ziet men veel corrosie bij deze schroeven (tribocorrosie). Hierdoor ontstaan ook steeds vaker ontstekingen rondom implantaten (peri-implantitis). Dit kan dan weer leiden tot verlies van de implantaten.
Keramische implantaten zijn gemaakt van zirconia (zirconium-dioxide). Dit is een 100% stabiel en bovendien zeer esthetisch materiaal. Het vertoont geen corrosie en geleidt ook geen stralingen.Zirconia

Wie

Wij werken met implantaten van de firma’s Z-Systems® en Neodent® Zi. Zij zijn beiden wereldleiders in de metaalvrije implantologie! 

Z-SystemsNeodent Zi

 Voor de titanium implantologie gebruiken we verschillende merken: Bio3, BiconBioConcept. 

Bio3

 

Waarom

Hier volgen de voordelen van metaalvrije implantologie:

1. Ten eerste is het succes vergelijkbaar met dat van titanium implantaten.
2. Verder kunnen we het implantaat en de opbouw in de mond bewerken.
3. Zirconia heeft zelfs een hogere materiaalsterkte dan titanium.
4. Voorst is er minder plaque aanhechting op zirconia.
5. Hierdoor zien we een veel mooiere tandvleesaanpassing.
6. Enerzijds is er geen elektrisch geleiding, anderzijds is zirconia niet galvanisch.
7. We zien blijvend esthetische resultaten.
8. Het product is overigens een 100% biologisch materiaal.
9. Het is daarenboven echt 100% metaalvrij.
10. Tenslotte zijn er tot op heden dus geen allergiën bewezen!

Concept

Intake

Tijdens de intake bekijken we welke uw behandelvraag is. Daarnaast kijken we naar alle mogelijke behandelopties. Verder volgt een mondonderzoek en ook een medische anamnese. Eventueel doen we een bijkomende Vitamine-D test.

Wij maken ook een CT-scan van uw kaak/kaken. Hiertoe beschikken wij over een gesofisticeerd apparaat: een conebeam CT (CBCT). Met een beperkte stralenbelasting reconstrueren we zo een 3D-beeld van uw kaken.

Kavo

Hiermee kunnen we dus vanuit alle richtingen naar uw tanden en kaken kijkenOp basis van deze 3D-beelden plannen we tegelijkertijd de implantaten. Op voorhand zien we enerzijds of het kan en anderzijds waar het kan!

cbct

Plan & Begroting

Het plan stellen we op op basis van enerzijds de röntgenbeelden en anderzijds de verzamelde gegevens. Hieruit volgt een behandelvoorstel. Tevens krijgt u een bijhorende begroting en onze adviezen.

Tarieven 2021 

Bespreking

Dan volgt er een bespreking in de praktijk of via ZOOM. Hierbij komen ook uw vragen aan bod. Verder ondertekenen we het informed consent. We overlopen samen alle richtlijnen en instructies. Eventueel schrijven we bijkomende medicijnen voor.

Bespreking


Mondscan

Van uw mond maken we een mondscan. Hiertoe beschikken we over de beste hoogtechnologische intra-orale scanner: de Medit i700.

medit i700

Planning & Boormal

Op basis van de CT-beelden en de mondscan, laten wij, indien nodig, een computer-gestuurde boormal vervaardigen. Deze mal gebruiken we om 100% nauwkeurig de implantaten te plaatsen.

Dicomlab


Pré-operatieve ontsmetting

De mond dient eerst kort gereinigd en ontsmet te worden. Daarna starten we met de echte operatie. Deze behandeling voeren we uit met behulp van Ozone-therapie.

Implantaatoperatie i.c.m L-PRF

L-PRF of te wel Leucocytes & Platelet Rich Fibrin is een revolutionaire methode. Hiermee bevorderen we op een natuurlijk wijze het helingsproces en het botherstel. Tevens bevorderen en versnellen we de genezing. Het eigen bloed van de patiënt is hierbij de basis. Hieruit genereren we de zogenaamde L-PRF gel, membranen en pluggen. Omdat we hierbij werken met lichaamseigen materiaal is deze methode 100% veilig.

LPRF

Voor de LPRF-methode nemen we enkele buisjes bloed af uit uw onderarm. Vervolgens centrifugeren we deze buisjes 10 minuten. Hierdoor ontstaat een “klodder”. Van deze “klodders” kunnen wij membranen en pluggen maken. Deze zijn samengesteld uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes (= lichaamseigen groeifactoren). Ook zitten hier witte bloedcellen in. Deze producten versnellen het botherstel en het genezingsproces. Ook is de genezing achteraf minder pijnlijk.

Wanneer we delen van het kaakbot willen herstellen gebruiken we ook steeds LPRF.

Binnen de metaalvrije implantologie gebruiken we LPRF om het implantaat onder te dompelen in groeifactoren. Ook de boorholte vullen we met LPRF. Pas daarna plaatsen we het implantaat. De rest van het materiaal spuiten we in rond de behandelregio. Dit zorgt voor een snelle en vrijwel pijnloze genezing.

De voordelen van LPRF zijn:
1. Het is een 100% lichaamseigen materiaal.
2. Het bevat groeifactoren en ontstekingsremmers.
3. L-PRF versnelt en verbetert de genezing.
4. De techniek is snel.
5. De procedure is betaalbaar.
6. Ruim wetenschappelijk bewijs is voorhanden.
7. De methode is zeer veilig.

De implantaten brengen we in aan de hand van de vooraf vervaardigde boormal. Metaalvrije implantologie van de 21e eeuw!

Guided surgery en metaalvrije implantologie


Controle & Instructies

1 week na de behandeling controleren we de wondgenezing. We geven ook aangepaste instructies voor uw mondhygiëne.

Ingroei-controle

Na enerzijds een ingroei van 4 maanden in de bovenkaak of anderzijds 2 maanden in de onderkaak, controleren we de ingroei van de implantaten. Indien deze voldoet, kan er met de finale afwerking begonnen worden.

Anycheck


Scannen

We scannen beide kaken met onze Medit i700 mondscanner. Hierdoor hoeven we geen afdrukken meer te maken. U krijgt dus geen vieze afdrukmaterialen meer in de mond. En het milieu wordt gespaard van al dat afval.

We beschikken hiermee verder over 100% precisie. Ook de kleur en de beet bepalen we bovendien electronisch.

Scan


Plaatsen

De kroon of brug cementeren of verschroeven we op het keramische implantaat. De beet wordt gecontroleerd en de functie is weer hersteld!

Crown on implant

Jaarlijkse controle

Succes op lange termijn hangt dus af van een goede mondhygiëne en een jaarlijkse controle. Deze laatste is ook van groot belang voor de garantie-regeling.

RX controle