implantologie

Metaalvrije implantologie is véél meer dan alleen een trend. Vanuit onze bio-holistsiche visie streven we naar een gezonde tandvervanging. De voorkeur gaat zo dus uit naar 100% metaal-vrije implantaten. Titanium implantaten hebben dus niet onze voorkeur. Keramische of porseleinen implantaten vormen zo de toekomst!

 

Keramische implantaten

Er zijn intussen vele redenen om voor metaalvrije implantologie te kiezen. Voor alle uitleg hieromtrent kijkt u ook best op onze andere website: www.porselein-implantaat.nl.

Ons Bio-Mondcentrum Eychkholt werkt daartoe dus hoofdzakelijk met porseleinen implantaten. Wij kiezen zo enkel het beste voor uw mond. Bovendien is dit dus tegelijkertijd ook het beste voor uw gezondheid.

Wat

De meeste implantaten zijn vervaardigd uit het metaal titanium. Ondanks dat dit materiaal dus al 50 jaar in gebruik zijn, ontdekt men steeds vaker titanium-allergie. Ook ziet men veel corrosie bij deze schroeven. Hierdoor ontstaan ook vaak ontstekingen. Dit kan dan weer leiden tot verlies van implantaten. Keramische implantaten zijn gemaakt van zirconia (zirconium-dioxide). Dit is een 100% stabiel en bovendien zeer esthetisch materiaal.Zirconia

Wie

Wij werken met de Zwitserse firma’s Z-Systems® en Patent. Zij zijn wereldleiders in de metaalvrije implantologie! 

Z-Systems

Patent

 

Waarom

Concluderend zijn de voordelen van metaalvrije implantologie:

1. Ten eerste een overlevingspercentage vergelijkbaar met dat van titanium implantaten.
2. Verder kunnen we het implantaat en de opbouw bewerken.
3. Zirconia heeft ook een hogere materiaalsterkte dan titanium.
4. Voorst is er minder plaque aanhechting.
5. Hierdoor zien we een betere tandvleesaanpassing.
6. Enerzijds is er geen elektrisch geleiding en anderzijds is zirconia geen galvanisch element.
7. We zien blijvend esthetische resultaten.
8. Het product is overigens 100% biologisch materiaal;
9. Het is daarenboven echt 100% metaalvrij;
10. Tenslotte zijn er dus geen allergiën bewezen!

Concept

Intake

Tijdens de intake bekijken we welke de behandelvraag is. Daarnaast kijken we naar alle mogelijke behandelopties. Verder volgt een mondonderzoek en ook een medische anamnese. Eventueel doen we een Vitamine-D test. Hiermee bepalen we zodoende de kwaliteit van het kaakbot.

Wij maken ook een CT-scan van uw kaak/kaken. Hiertoe beschikken wij over een gesofisticeerd apparaat: een conebeam CT (CBCT). Met een beperkte stralenbelasting reconstrueren we zo een 3D-beeld van uw kaken.

Kavo

Hiermee kunnen we dus vanuit alle richtingen naar uw tanden en kaken kijkenOp basis van deze 3D-beelden plannen we tegelijkertijd de implantaten. Op voorhand zien we enerzijds of het kan en anderzijds hoe het kan!

CBCT

Plan & Begroting

Het plan stellen we op op basis van enerzijds de röntgenbeelden en anderzijds de verzamelde gegevens. Hieruit volgt een plan. Tevens krijgt u een bijhorende begroting en onze adviezen.

Tarieven 2021 

Bespreking

Er volgt een uitgebreide bespreking. Hierbij komen ook uw vragen aan bod. Verder ondertekenen we het informed consent. We overlopen samen alle richtlijnen en instructies. Dit gesprek kan ook via Zoom. 

Bespreking


Mondscan

Van uw mond maken we een mondscan. Hiertoe beschikken we over een hoogtechnologische intra-orale scanner.

Mondscan voor metaalvrije implantaten

Planning & Boormal

Op basis van de CT-beelden en de mondscan, laten wij een computer-gestuurde boormal vervaardigen. Deze mal gebruiken we om 100% nauwkeurig de implantaten te plaatsen.

Dicomlab


Pré-operatieve ontsmetting

De mond dient eerst kort gereinigd en ontsmet te worden. Daarna starten we met de echte operatie. Deze behandeling voeren we uit met behulp van Ozone-therapie.

Implantaatoperatie i.c.m L-PRF

L-PRF of te wel Leucocytes & Platelet Rich Fibrin is een revolutionaire methode. Hiermee bevorderen we op een natuurlijk wijze het helingsproces en het botherstel. Tevens bevorderen en versnellen we de genezing. Het bloed van de patiënt is hierbij de basis. Hieruit genereren we de zogenaamde L-PRF gel, membranen en pluggen. Omdat we hierbij werken met lichaamseigen materiaal is deze methode 100% veilig.

LPRF

Voor de LPRF-methode nemen we enkele buisjes bloed af uit uw onderarm. Vervolgens centrifugeren we deze buisjes 3 tot 12 minuten. Hierdoor ontstaat een slijmerige “klodder”. Van deze “klodders” kunnen wij membranen en pluggen maken. Deze zijn samengesteld uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes (= lichaamseigen groeifactoren). Ook zitten hier witte bloedcellen in. Deze producten versnellen het botherstel en het genzingsproces. Ook is de genezing achteraf minder pijnlijk.

Wanneer we delen van het kaakbot willen herstellen gebruiken we ook steeds LPRF.

Binnen de metaalvrije implantolgie gebruiken we LPRF om het implantaat te dompelen in groeifactoren. Ook de boorholte vullen we met LPRF. Pas daarna plaatsen we het implantaat. De rest van het materiaal spuiten we in rond de behandelregio. Dit zorgt voor een snelle en pijnloze genezing.

De voordelen van LPRF zijn:
1. Het is een 100% lichaamseigen materiaal.
2. Het bevat groeifactoren en ontstekingsremmers.
3. L-PRF versnelt en verbetert de genezing.
4. De techniek is snel.
5. De procedure is betaalbaar.
6. Ruim wetenschappelijk bewijs is voorhanden.
7. De methode is zeer veilig.

De implantaten brengen we in aan de hand van de vooraf vervaardigde boormal. Metaalvrije implantologie van de 21e eeuw!

Guided surgery en metaalvrije implantologie


Noodvoorziening

Eventueel plaatsen we direct na de implantaat-operatie een noodkroon of noodbrug.

Controle & Instructies

1 week na de behandeling controleren we de wondgenezing. We geven ook aangepaste instructies voor uw mondhygiëne.

Ingroei-controle

Na enerzijds een ingroei van 4 maanden in de bovenkaak of anderzijds 2 maanden in de onderkaak, controleren we de implantaten. Indien deze voldoet, kan er met de finale afwerking begonnen worden.

Periotest


Scannen

We scannen beide kaken met een mondscanner. Hierdoor hoeven we geen afdrukken meer te maken. U krijgt dus geen vieze afdrukmaterialen meer in de mond. En het milieu wordt gespaard.

We beschikken verder over 100% precisie. Ook de kleur en de beet bepalen we bovendien electronisch.

scannen


Plaatsen

De kroon of brug cementeren of verschroeven we op het keramische implantaat. De beet wordt gecontroleerd en de functie is hersteld!

Crown on implant

Controles & Instructies

Na 1 week komt u nogmaals op controle. Er volgt dan ook een uitgebreide instructie voor de mondhygiëne rondom de implantaten.

Jaarlijkse controle

Succes op lange termijn hangt dus af van een goede mondhygiëne en een jaarlijkse controle. Deze laatste is ook van groot belang voor de garantie-regeling.

RX controle