NICO’s – FDOJ’s

NICOs of FDOJs

Een gigantisch onderkend medisch probleem...

NICOs (Neuralgia Inducing Cavitational Osteonecrosis) of of FDOJs (Fatty Degeneratieve Osteonecrosis and Osteolysis of the Jaw), beschrijft aandoeningen waarbij holle ruimtes in het kaakbot dode weefsels herbergen. Deze caviteiten fungeren als broedplaats voor pathogene bacteriën vanwege hun anaerobe omstandigheden. De gifstoffen (toxines of Rantes) die deze bacteriën afgeven, zijn in verband gebracht met chronische gezondheidsproblemen.

NICO/FDOJ komt meestal voor wanneer tanden zijn verwijderd en het bot niet goed is genezen. Het verwijderen van verstandskiezen kan bijvoorbeeld NICOs/FDOJs veroorzaken omdat de gebruikelijke omstandigheden voor deze procedure niet ideaal zijn. Verstandskiezen verwijdert men vaak in één keer, met de nadruk op snelheid, tussen 15 en 20 jaar.

Probleem

Helaas lijden jonge mensen op die leeftijd aan een algemeen tekort aan mineralen als gevolg van groeispurten, en verergeren ze het probleem meestal met ongezonde eetgewoonten. Bovendien belemmeren antilichamen en traumatische chirurgische praktijken doorgaans het immuunsysteem. Zodoende voorkomen ze de parasympathische genezingstoestand die nodig is voor botgenezing.

Bij Mondcentrum Eyckholt kunnen we dit dood bot en deze cavitaties veilig en effectief behandelen. Het is een biologische noodzaak om deze gifstoffen en infecties van NICOs en FDOJs te elimineren en ze te vervangen door gezonde weefsels en/of biocompatibele materialen.

NICO

Behandeling

Wij staan voor een holistische biologische aanpak. Zodra we een NICO of FDOJ diagnosticeren, stellen wij een individueel behandelplan voor u op. Ons holistische concept houdt niet alleen rekening met de gezondheid van uw gebit, maar richt zich op uw persoon als geheel.

Met behulp van een uitgebreide anamnese en onderzoeken kunnen we dit ziektebeeld herkennen. Voor een succesvolle therapie moeten we het verstoorde weefsel operatief verwijderen, en de vrijgelegde ruimtes dienen we op te vullen met uw eigen stamcellen (L-PRF).

NICO
NICO of FDOJ in onderkaak

Symtomen

Zowel bij FDOK als bij NICO kunnen verschillende symptomen optreden:

– hoofdpijn
– problemen met de spijsvertering
– chronische gastritis
– hoge bloeddruk
– vermoeidheid
– hersenmist
– lusteloosheid
– concentratie problemen
– gevoel van uitputting
– pijn in het hoofdgebied
– aangezichtspijn
– gewrichtspijn
– rugpijn
– orgaan klachten
– voedsel-allergie
– en vele andere onverklaarbare klachten

Cavitatie
Cavitaties

Casus

Cases prof. dr. Curd Bollen en medewerkers.

Nico 1
Nico 2

Dus...

De meeste mensen weten wat we bedoelen als we holte zeggen, maar het woord cavitatie is verwarrend. Een gaatje is een gat in de tand, terwijl een cavitatie een gat in het bot is. In tegenstelling tot de meeste tandholten, kunnen botcavitaties niet worden gedetecteerd door simpelweg naar het bot te kijken. Zelfs met behulp van röntgenfoto’s worden veel cavitaties gemist.

De term cavitatie werd in 1930 bedacht door orthopedisch onderzoekers om een ziekteproces te beschrijven waarbij een gebrek aan bloedtoevoer naar een gat in het kaakbot of andere botten in het lichaam bestond.
Dr. G. Black, de vader van de moderne tandheelkunde, beschreef dit cavitatieproces al in 1915 toen hij een progressief ziekteproces in het kaakbot beschreef. Hierbij gaan botcellen dood waardoor een groot cavitatiegebied in de kaakbeenderen ontstaat. Hij was geïntrigeerd door het unieke vermogen van deze ziekte om uitgebreide kaakbotvernietiging te veroorzaken zonder roodheid van het tandvlees. Ook zwelling van de kaak of een verhoging van de lichaamstemperatuur van de patiënt blijkt afwezig.

En...

In wezen is dit ziekteproces, dat osteonecrose (dood bot) veroorzaakt, eigenlijk een progressieve verslechtering die kleine blokkades (infarcten) van de kleine bloedvaten in de kaakbeenderen veroorzaakt. Dit resulteert in gebieden met dood bot. In zijn boek over orale pathologie stelde Dr. Black voor om deze dode botgebieden chirurgisch te verwijderen.

NICO

Wetenschappelijk onderzoek toont de grote hoeveelheden toxines (Rantes) aan in de ruimtes die achterblijven na onzorgvuldige verwijdering van kiezen.

RAntes

Locaties

In de afgelopen jaren is de term cavitatie gebruikt om verschillende botlaesies te beschrijven die zowel verschijnen als lege gaten in de kaakbeenderen als gaten gevuld met dood bot en beenmerg. De meest voorkomende locaties van cavitatie zijn de gebieden van verstandskiezen.

Vaak hebben deze NICO-laesies jaren nodig om zich te ontwikkelen en veroorzaken ze zelfs weinig of geen symptomen. . . voor een poosje. Dan kan, meestal om onbekende redenen, pijn in de kaken, het gezicht, het hoofd en de nek ontstaan. Het is echter mogelijk dat er nooit pijn ontstaat en cavitaties kunnen volledig “stil” zijn vanuit het oogpunt van lokale symptomen.

NICO-laesies ontwikkelen zich niet alleen in de onderkaak. Ze komen ook vaak voor in de bovenkaak, vaak verspreid en penetrerend in de maxillaire sinus.

FDOJ

De resultaten van recent onderzoek tonen aan dat ALLE cavitatie weefsel monsters die worden getest toxines bevatten. Dit zijn toxines die een of meer van de vijf fundamentele lichaamsenzymsystemen, die nodig zijn bij de productie van energie aanzienlijk remmen. Deze gifstoffen, hoogstwaarschijnlijk metabole afvalproducten van anaërobe bacteriën, kunnen significante systemische effecten hebben. Zij spelen een rol bij lokale ziekteprocessen die de bloedtoevoer in het kaakbot negatief beïnvloeden. Er zijn aanwijzingen dat wanneer deze gifstoffen worden gecombineerd met bepaalde chemicaliën of zware metalen (kwik), er veel krachtigere gifstoffen kunnen ontstaan.
De resultaten van onderzoek geven aan dat het kaakbot een opslagtank kan zijn voor chemicaliën en zware metalen, vooral op de plaatsen van de verstandskies.
Klinische ervaring geeft aan dat het voor sommige patiënten soms moeilijk is om kwik met succes uit het lichaam te ontgiften totdat zowel de botcavitaties als de kwikvullingen zijn verwijderd.

NICO 2

Onderzoekers in het begin van de 20e eeuw, en nu recentelijk, houden zich bezig met systemische ziekten die worden veroorzaakt door een primair probleem (een focus van infectie). Deze focale theorie van infectie viel uit de gratie bij artsen en tandartsen na de komst van antibiotica. Veel onderzoekers geloven tegenwoordig echter dat ondanks antibiotica de focale theorie van infectie springlevend is.

Hoe verder?

Komen deze problemen u bekend voor? Vindt u ook geen oplossing voor de problematiek die al jaren beslag legt op uw gezondheid, uw lichaam en uw sociale contacten? Bent u langzaamaan “UIT-GEDOKTERD“?

Dan begin bij het begin: laat u door ons grondig onderzoeken aan de hand van een uitgebreide medische anamnese, een volledig mondonderzoek, een microbiologisch onderzoek een slijmhuid screening en tenslotte een CBCT (indien nodig).

Hiermee ontdekken en lokaliseren we de NICOs, ontstekingen en schadelijke dode tanden. 

Op basis van alle verzamelde parameters stellen we dan een behandelplan met bijhorende begroting voor. Die bespreken we daarna, indien u verder wil gaan met de voorgestelde behandeling, via ZOOM of TEAMS of GOOGLE MEET.

Pas wanneer u volledig op de hoogte bent van uw situatie en zodra u geen vragen meer heeft kunnen we een verdere behandeling inplannen.

STEP BY STEP TO SUCCESFULL HEALTH