tooth transformer

Wat

Een Tooth Transformer of Tooth Grinder, is een apparaat om glazuur en dentine van uw eigen te vermalen tot poeder. Dit poeder kan vervolgens dienen als lichaamseigen transplantaatmateriaal (lichaamseigen “bot”).  Dit maakt het een veilig en effectief materiaal om te gebruiken bij tandheelkundige ingrepen.

De Tooth Transformer vermaalt het glazuur en dentine van uw tanden die zijn getrokken. De tand gaat in het apparaat en vervolgens maalt een diamantmolen de tand tot een poeder. Het poeder gebruiken we als lichaamseigen “bot”-vervanger.

Extracted teeth

Voordelen

Voordelen van het gebruik:

_ het is een veilig en effectief hulpmiddel
_ het materiaal is afkomstig van het eigen lichaam van de patiënt
_  er is minder kans op complicaties (zoals allergie)

_ het is een betaalbaar eindproduct
_ het is een makkelijk te gebruiken hulpmiddel deze techniek
_ getrokken tanden kunnen bewaard worden voor later gebruik

Tooth transformer

Bij ongeveer ¾ van de implantologische ingrepen is botregeneratie nodig. Met behulp van de Tooth Transformer is dit een eenvoudig en veilig proces, met alle voordelen van een autoloog transplantaat.

Elke botregeneratie hangt af van het vermogen van de chirurg, maar ook van de aard van het gebruikte transplantaatmateriaal. Deze techniek garandeert en biedt de patiënt een hoge voorspelbaarheid van succes en ons een economisch en gebruiksvriendelijk autoloog (lichaamseigen) materiaal.

Osteo-inductie (geleide botingroei) is wat we verwachten van een autoloog transplantaat. De Tooth Transformer zorgt op een natuurlijke, snelle en veilige manier voor een aanzienlijke bron van groeifactoren, zonder terug te vallen op invasieve chirurgische technieken.

Groeifactoren bevorderen botregeneratie. De Tooth Transformer stelt een grote hoeveelheid autologe groeifactoren ter beschikking van de patiënt zonder het gebruik van lichaamsvreemde materialen of invasief oogsten (denk hierbij aan bot nemen uit kin, kaakrand of heup).

Tooth transformer bone

Om het meest optimale resultaat voor botregeneratie te bekomen, mixen we het gemalen eindproduct met L-PRF. Op die manier zetten we 2 componenten met lichaamseigen groeifactoren in om het herstel van uw verloren kaakbot te herstellen. 100% Biologisch herstel gegarandeerd.
Hieronder ziet u het “kunstbot” verkregen door het vermalen van 1 grote kies.

Casus

Casus van collega Quevedo Buisoni en mederwerkers.

Bloedafname LPRF
Preparatie verwijderde tand
Tooth transforming
Tooth transforming
Te behandelen regio
Gemalen tand aangebracht
LPRF
LPRF 2
LPRF 3